Nieuws

't is wat het is - update (26 februari 2021)


De crowdfunding is inmiddels zeer succesvol afgesloten. Alle informatie hierover vind je onder het kopje 'crowdfunding'

't s wat het is (4 januari 2021)


Eind vorige maand werd ik behoorlijk verrast door Theo van Egeraat.

Hij had een schitterend vormgegeven boek gemaakt van alle 85 columns die ik heb geschreven tussen 2014 en nu, inclusief de daarbij behorende afbeeldingen in full colour. Het boek meet 30 X 30 cm en telt 140 pagina’s. Het heeft  een hardcover omslag en is gedrukt op hoogwaardig papier en gebonden met een linnen rug en een leeslint. Op de voorkant van de omslag staat een uitsnede van een getekend zelfportret van mij. De achterkant gaat vergezeld van een afbeelding van een LP. Ik had nooit gedacht dat het boek zo mooi zou kunnen worden. Hij had er 10 laten drukken waarvan wij er 8 hebben gekregen. Deze zijn inmiddels vergeven aan naasten.


Het goede nieuws is nu dat we een crowdfunding gaan starten om er meerder exemplaren van kunnen laten drukken. Ik hou u op de hoogte!

Van 2 oktober t/m 20 december 2020 is de 22e Onafhankeljke Realisten Tentoonstelling te zien in Museum Mohlman te Appingedam. Er is werk te zien van 114 kunstenaars in diverse technieken. Van mijn hand hangen er deze keer vier schilderijen.


Voor openingstijden en meer info kunt u terecht op de website van het Museum.Columns.

De eerste schreef ik in 2014 en het was toen eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat het er meer zouden worden. ’t Was ook eerder een begeleidend tekstje dan een column. Maar het smaakte naar meer en ik vond het zelf ook super leuk om te doen. De reacties waren positief; wat extra leuk is, want als je iets schrijft, is het toch aardig dat het ook gelezen wordt. Geleidelijk aan werd het steeds meer een plaatje bij een praatje, omdat het vaak m’n eigen werk betrof, of dat van een collega.

In de loop van de tijd kwamen er telkens weer vele vragen en verzoeken om die schrijfsels eens te bundelen en uit te geven als een mooi vormgegeven boekje. Wij hebben er lang tegen aan gehikt en serieus gekeken of dat voor ons haalbaar is maar we hebben besloten om dat niet te doen. Bovendien hebben de meeste mensen de columns ook al op Facebook gelezen, dus een boekje voelt dan toch een beetje als mosterd na de maaltijd.

Nu is het op facebook bijna ondoenlijk iets terug te zoeken van enige tijd geleden. Mede daarom hebben we besloten om ze op een blog te zetten. Harma heeft daar de afgelopen tijd erg haar best op gedaan om er iets moois van te maken. Ik denk dat dat prima gelukt is. Het is ook geen selectie geworden, maar we hebben ze gewoon allemaal beschikbaar gesteld; wat neerkomt op voorlopig maar liefst 83 stuks. En het goede nieuws is: er komt nog meer!

Voor nu, voorlopig veel leesplezier. op https://jansenrene.blogspot.com/