Blog

Alle columns op een blog.


De eerste schreef ik in 2014 en zette ik op Facebook. Het was toen eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat het er meer zouden worden. ’t Was ook eerder een begeleidend tekstje dan een column. Maar het smaakte naar meer en ik vond het zelf ook super leuk om te doen. De reacties waren positief; wat extra leuk is, want als je iets schrijft, is het toch aardig dat het ook gelezen wordt. Geleidelijk aan werd het steeds meer een plaatje bij een praatje, omdat het vaak m’n eigen werk betrof, of dat van een collega.


In de loop van de tijd kwamen er telkens weer vele vragen en verzoeken om die schrijfsels eens te bundelen en uit te geven als een mooi vormgegeven boekje. Wij hebben er lang tegen aan gehikt en serieus gekeken of dat voor ons haalbaar is maar we hebben besloten om dat niet te doen. Bovendien hebben de meeste mensen de columns ook al op Facebook gelezen, dus een boekje voelt dan toch een beetje als mosterd na de maaltijd.

Nu is het op Facebook bijna ondoenlijk iets terug te zoeken van enige tijd geleden. Mede daarom hebben we besloten om ze op een blog te zetten. Harma heeft daar de afgelopen tijd erg haar best op gedaan om er iets moois van te maken. Ik denk dat dat prima gelukt is. Het is ook geen selectie geworden, maar we hebben ze gewoon allemaal beschikbaar gesteld; wat neerkomt op voorlopig maar liefst 83 stuks. En het goede nieuws is: er komt nog meer!


Voor nu, voorlopig veel leesplezier op https://jansenrene.blogspot.com/