Workshops

René Jansen - Beeldend Kunstenaar

Stilleven.

 

Er wordt in dit land heel wat afgeschilderd. Je hoeft maar op het internet te kijken en je wordt overspoeld met afbeeldingen. Een groot deel bestaat uit stillevens. Maar heel vaak zie ik dat men weliswaar erg nauwkeurig is in het weergeven van de vorm, zelfs op het fotografische af, alsof dat het hoogst haalbare is, maar het heeft geen ziel, het is sfeerloos, kortom; het komt niet tot leven. Voorwerpen staan een beetje als los zand naast elkaar, zonder enig verband, zonder betekenis. In de meeste gevallen wordt de achtergrond als bijzaak gezien en dat is een grove denkfout. Achtergrond en voor grond zijn het toneel waarin de voorwerpen tot leven dienen te komen. Maar hoe doe je dat? Sleutelwoord in deze is licht. Zonder licht is er geen samenhang, geen sfeer en blijft het stilleven nietszeggend. Wil je een tip van de sluier zien oplichten? Schrijf je dan in voor de workshop stillevens schilderen via het contactformulier.

 

Datum: 24 maart 2018 (vol)

 

De workshop is voor elk niveau omdat de lessen zijn gericht op persoonlijke begeleiding en je kiest je eigen techniek en neemt je eigen materiaal mee (aquarel, olieverf, acryl). De inzet is niet per definitie dat je met een af schilderij naar huis gaat maar wel dat je met een schilderskist vol tips, trucs en weetjes vertrekt. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

 

Lokatie: "De Smederij", de Vosholen 56, 9611 KS Sappemeer.

Lestijd: van 10.00 tot 16.00 uur.

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Kosten: € 85,- (incl. lunch)

 

“De tuin als interieur”.

 

Buiten schilderen, of zoals dat zo mooi heet: “en plein air” is hartstikke leuk. Het voegt iets extra’s toe aan iets dat je toch al graag deed. Het gevoel dat je buiten bent en omgeven wordt door je onderwerp geeft een extra dimensie aan het schilderen. Alle zintuigen staan open en daardoor wordt het schilderen nog meer een belevenis. Binnen de beslotenheid van onze eigen tuin vind je de wereld aan onderwerpen. Een bezoekje aan mijn atelier is een mooie extra aanvulling op een leerzame en inspirerende dag.

Aanmelden kan via het contactformulier.

 

Datum: 16 juni 2018 (Mocht de regen met bakken uit de lucht komen dat prikken we een andere dag in juni/juli)

 

De workshop is voor elk niveau omdat de lessen zijn gericht op persoonlijke begeleiding en je kiest je eigen techniek en neemt je eigen materiaal mee (aquarel, olieverf, acryl). Ik geef je tips en trucs voor het beste resultaat. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

 

Lokatie: P. Venemakade 39, 9605 PK Kiel-Windeweer.

Lestijden: van 10.00 tot 16.00 uur.

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Kosten: € 85,- (incl. lunch)

 

Portret.

 

Het portret is waarschijnlijk het meest aansprekende onderwerp in de schilderkunst. Vreemd is dat niet. Je kijkt ten slotte naar een soortgenoot en daardoor voelen we een verwantschap die we bij een andere soort veel minder hebben. We registreren moeiteloos elke gelaatsuitdrukking en kunnen daar conclusies aan verbinden. Dat maakt ook meteen duidelijk dat het waarschijnlijk het moeilijkste onderwerp is waar je je als schilder aan kunt wagen. Moeilijk, maar ook boeiend. Want ondanks het feit dat een portret een complex gegeven is, blijft het ons mateloos intrigeren. Heb je zin om je eens een hele dag vast te bijten in deze materie, meld je dan aan via het contactformulier.

 

Datum: 19 mei 2018 (vol)

 

De workshop is voor elk niveau omdat de lessen zijn gericht op persoonlijke begeleiding en je kiest je eigen techniek en neemt je eigen materiaal mee (aquarel, olieverf, acryl). Het is bijna onmogelijk om na één dag schilderen met een af schilderij naar huis te gaan, dat is dan ook niet het streven. Wel ga je naar huis met een schilderskist vol tips, trucs en weetjes.

Na aanmelding ontvang je meer informatie.

 

Lokatie: "De Smederij", de Vosholen 56, 9611 KS Sappemeer.

Lestijd: van 10.00 tot 16.00 uur.

Maximaal 8 deelnemers per groep.

Kosten: € 95,- (incl. lunch)