Masterclasses

René Jansen - Beeldend Kunstenaar

NIEUW -  Masterclass:  “Eerst kijken dan doen”   (portret)


Met mijn 62 jaar, waarvan ik 35 jaar werkzaam ben als beeldend kunstenaar, zou je kunnen zeggen dat ik  wel enige ervaring heb in het schilderen. Tijdens m’n lessen en workshops krijg ik vaak de vraag: hoe doe jij dat nou zelf? Hoe begin je als je een portret schildert en waar let je dan op? Hoe los je bepaalde problemen op die je tijdens het schilderen tegenkomt. Kortom; men zou wel eens mee willen kijken om het hele proces stap voor stap te kunnen volgen.


Om meer inzicht te krijgen in het opzetten, keuzes maken en uitwerken nodig ik je uit om een ochtend in mijn atelier letterlijk over mijn schouder mee te kijken. Ik neem je mee vanaf de eerste streken op het paneel tot aan wat er mogelijk is in één ochtend. Ik werk in de zogenaamde “alla prima” techniek en met wind mee kom ik een heel eind.

Tijdens het schilderen beantwoord ik al je vragen omtrent m’n werkwijze en materiaalgebruik. Eventueel kun je mee tekenen en aantekeningen maken om je alvast voor te bereiden op de middag. Zowel ’s ochtends als ’s middags hebben we hetzelfde model.


Na de lunch ga je zelf aan de slag en kun je alles wat je ’s ochtends aan kennis en inspiratie hebt opgedaan in de praktijk brengen. Je werkt met je eigen meegenomen materialen.


Datum:  9 februari 2019 (vol) en 6 april 2019Lokatie: P. Venemakade 39, 9605 PK Kiel-Windeweer.

Je wordt tussen 9.30 en 10.00 uur ontvangen met koffie/thee. Tussen de middag nuttigen we een lekkere lunch.

Rond 16.30 uur sluiten we af met een hapje en drankje.


De kosten voor deze dag zijn € 150,-


Aanmelden kan via het contactformulier.

Maximaal 4 deelnemers.